rijbewijs halen bij het cbr

Het slagen voor een rijbewijs is de droom van iedereen. Zo ook voor mij. Het is dan vooral de wens om dit zo snel als mogelijk te doen. Daarom is het in ieder geval altijd belangrijk om de juiste persoon te vinden die kan helpen bij het spoedig slagen. Het kan dan helpen als je kunt lezen over succesverhalen van anderen. Zoals in mijn geval, ben ik iemand die veel moeite had met het halen van het rijbewijs, totdat de manier van lesgeven helemaal werd omgegooid en alles ineens toch wilde lukken.

Mislukking op mislukking

Ik kreeg vaak te horen dat ik niet de enige was die moeite had met halen van het rijbewijs. Ik had al meerdere pogingen gedaan tot het halen van mijn rijbewijs, ik begon al op mijn achttiende met het lessen en was ik op mijn dertigste nog altijd geen stap verder. Zo had ik bijvoorbeeld al meerdere malen mijn theorie-examen gedaan en was hier keer op keer voor gezakt. Dat was ook niet zo vreemd, want het zelfstandig rijden was ook nog altijd geen succes. Het was dan ook niet gek dat ik na zo veel pogingen en lessen ging twijfelen aan de kunde van zijn instructeur. Het werd tijd om de zaak eens helemaal om te gooien en een ander te zoeken.

In 1 dag

Wanneer je dit leest, dan is het bijna niet te geloven dat het ook voor mij mogelijk was om een theorie-examen in één dag te kunnen halen. Toch denk ik dat iedereen dit kan. De tactiek hiervoor was het volgen van een stoomcursus rij theorie. Dit betekende dus dat hij een hele dag vrij nam van mijn werk om me te richten op een andere tak van sport, namelijk die van de verkeerstheorie. Een hele dag leren lijkt natuurlijk veel en weinig te gelijk. Een dag lang stampen is bijna niet te doen, zo dacht ik er ook over. Aan de andere kant is slechts één dag leren heel weinig.

Slagen

Toch bleek het leren van de theorie in één dag voldoende te zijn. Na de vele mislukte pogingen op eigen kracht die ik bij mijn vorige rijinstructeur had voorgeschreven gekregen was het nu ineens in één keer raak. Dit gaf de me dan ook eindelijk een flinke boost van zelfvertrouwen. Het rijden ging ook steeds beter. Dit was belangrijk omdat het ook de bedoeling was om nu echt eens het felbegeerde rijbewijs te halen. Beter begrip van het verkeer dankzij het halen van de theorie bleek de sleutel te zijn tot het beter rijden. Het werd tijd om de proef op de som te nemen.

Rijexamen doen

De garantie van het slagen voor het rijexamen hielp mij eindelijk over de faalangst die was ontstaan rondom het autorijden heen. Daardoor bleek alles ineens in een stroomversnelling te komen. Waar het eerst een drempel leek waar nooit overheen te komen was, bleek het nu niet meer dan een hobbeltje op de weg dat alleen voor een klein beetje vertraging had gezorgd onderweg. Het best uitte zich dit in het rijexamen. De eerste keer ik mij hieraan waagde bleek voldoende te zijn om direct een rijbewijs mee naar huis te mogen nemen. Alle zorgen waren vergeten.

Grote wensen vervullen

Een auto speelt een belangrijke rol in het vervullen van de dromen van heel veel mensen. Dit is dan ook de reden waarom ik mijn succesverhaal deel. Dit zorgt er namelijk voor dat ook andere weer het vertrouwen kunnen hervinden om het toch nog eens te proberen, maar dan met de juiste instructeur die je op een goede manier helpt en die begrip heeft voor je angsten en weet hoe hiermee omgegaan moet worden. Dit is al vele malen de sleutel tot succes gebleken die heel veel mensen zelfstandig de weg op heeft geholpen om hun dromen te vervullen.

Meteen mijn eerste auto gekocht!