verhuizers in een ict kantoorpand

Een verhuizing brengt vel stress met zich mee. Dat geldt voor een particuliere verhuizing, maar misschien wel nog meer voor een bedrijfsverhuizing. Om dit tot een minimum te beperken is het belangrijk dat alles zoveel als mogelijk in goede banen wordt geleid. Gelukkig kan dit gedaan worden aan de hand van een aantal punten die je kunt langslopen. Wanneer je alles op de lijst kunt afvinken, dan ben je er zeker van dat de verhuizing op rolletjes zal lopen. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat je weet waar je op moet letten. Dit kan daarbij helpen.

De algemene zaken
Een groot deel van de verhuizingen in de wereld verloopt volgens hetzelfde patroon. Er zijn dus heel veel algemene zaken die voor iedereen van toepassing zijn. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een aantal zaken in de voorbereiding. Voorbeelden hiervan zijn het inventariseren van de behoeften van elke afdeling binnen het bedrijf. Zo kan bij het indelen van de nieuwe ruimte direct hieraan voldaan worden. Ook is het belangrijk dat al deze behoeften centraal worden verzameld. Iemand binnen de onderneming moet tijdelijk de rol van hoofd verhuiszaken op zich nemen. Zo kan gezorgd worden dat alle informatielijnen langs elkaar blijven lopen.

Het opstellen van een plan
Het is aan te raden om zoveel mogelijk informatie vooraf te verzamelen. Daarmee kan dan een plan voor de verhuizing worden opgesteld. In dit plan is in ieder geval een tijdlijn opgenomen. Aan de hand van deze tijdlijn is het gemakkelijker om zaken gedaan te krijgen. Wie zich aan het schema houdt kan immers niet snel de fout in gaan. Dit is misschien wel de belangrijkste factor die stress veroorzaakt, dus op deze manier kan dit handig weggenomen worden. Probeer zoveel mogelijk zaken in het plan op te nemen zodat er geen onduidelijkheden kunnen bestaan.

Hulp van de professionals
Wie echt snel en goed wil verhuizen laat een groot deel van het werk over aan de experts. Erkende verhuisbedrijven hebben veel ervaring in dit soort zaken. Daardoor kunnen zij veel zorgen uit handen nemen. Denk bijvoorbeeld aan handige en efficiënte manieren van inpakken. Dit kan namelijk nog weleens een probleem vormen. Erkende verhuizers weten echter hoe hiermee omgegaan moet worden. Bovendien is dit ook een stuk veiliger met het oog op bijvoorbeeld het vervoer van de zaken die van het oude pand naar het nieuwe pand worden overgeheveld. Experts zijn in dit soort situaties een zeer welkome versterking. Benieuwd wat de kosten zijn van professionele verhuizers? Bekijk hier dan eens een verhuis offerte.

De inrichting
Natuurlijk is het inpakken en goed achterlaten van het oude pand belangrijk. Veel belangrijker is het natuurlijk hoe het geheel er in het nieuwe pand uit komt te zien. Daarom is het ook essentieel dat voldoende tijd aan de inrichting wordt besteed. Welke zaken moeten er allemaal nog verzorgd worden? Is er bijvoorbeeld nog een verbouwing nodig? Komen er nog nieuwe meubelstukken bij? Dit moet dan natuurlijk ook in het verhuisplan worden opgenomen. Bovendien kan het van belang zijn om dit soort zaken te weten met het oog op de rol die de erkende verhuizers hierin kunnen spelen.

De opslag
Wanneer namelijk nog het één en ander gedaan moet worden, dan zullen de spullen die wel mee verhuizen natuurlijk ook ergens ondergebracht moeten worden. Het is belangrijk dat dit op een veilige plaats gebeurt. Dit is niet alleen een plaats die beschermd is tegen diefstal, maar ook een plaats die beschermt tegen bijvoorbeeld weersinvloeden. Daarom is vaak de opslagruimte van het verhuisbedrijf de beste optie. Hier kunnen de spullen dan zolang als nodig is worden ondergebracht zodat de nieuwe ruimte geheel in gereedheid gebracht kan worden. Om deze reden is inventarisatie vooraf van groot belang om verrassingen te voorkomen.

De afronding
Natuurlijk moeten ook een hele reeks andere zaken worden verzorgd. Denk bijvoorbeeld van de aanleg van de communicatienetwerken. Wanneer bijvoorbeeld een wat ouder pand wordt betrokken, dan is het heel goed mogelijk dat er in zijn geheel nog geen ict-faciliteiten zijn aangelegd. Zorg er dus ook voor dat ook al dit soort zaken goed in kaart zijn gebracht. Dit maakt namelijk de verhuizing af. Wanneer alles is voltooid, dan zal blijken dat door toepassing van deze methode de stress door de verhuizing in grote mate is meegevallen. Er kan dan snel weer worden gewerkt alsof er nooit iets veranderd is.