Zakelijk engels spreken

Vijf redenen waarom de Engelse taal bemachtigen belangrijk is

Veel mensen in Nederland kunnen zichzelf wel te woord staan in het Engels. Sommige kunnen alleen wat eten bestellen in het Engels en andere kunnen zelfs de weg vragen. Maar als het aankomt op Engels praten op zakelijk niveau, dan moet je toch echt wel je vocabulaire uitbreiden. Je moet namelijk met zelfvertrouwen je klanten te woord kunnen staan in het Engels. Maar er zijn nog veel meer redenen waarom het nemen van een cursus zakelijk Engels super belangrijk is. 

Super veel mensen spreken Engels

Er zijn wellicht maar 527 miljoen native speakers van de Engelse taal, daar kun je ook nog een 1,5 miljard mensen bij op tellen die de taal studeren. En dan rekenen we nog niet eens de mensen mee die zelf de taal goed onder de knie hebben gekregen. In de zakenwereld is Engels nou eenmaal de taal van iedereen. De meeste mensen leren Engels om met mensen in andere landen te communiceren. Daarom kun jij zelfs als je naar Japan gaat gewoon Engels praten. 

Het staat goed op je cv

Je zult snel opvallen bij bedrijven als zij zien dat jij op zakelijk niveau Engels kunt spreken. Zoals je net al kon lezen hebben super veel mensen Engels als tweede taal. Er is dus veel concurrentie maar als jij ook net zo goed de taal hebt bemachtigd, dan hoor jij er zo bij. De kansen zullen echt voor het grijpen liggen als jij super goed Engels kan. 

Engels is ook de taal van de wetenschap

Of je nou aan de slag gaat in de wetenschap of in de IT, Engels is super belangrijk voor die sectoren. Het is namelijk zo dat 80% van het internet in het Engels was toen het werd gecreëerd. Dit is echter wel in recente jaren veranderd maar het is alsnog zo’n 30%. Veel coderingen en inhoud op het internet is dus Engelstalig. Dat maakt dat als jij in de IT industrie zit, Engels super belangrijk is voor jou. In de wetenschap is Engels natuurlijk ook belangrijk aangezien veel rapporten in het Engels worden uitgegeven zodat iedereen ze kan lezen.  

Zakelijk engels spreken

Grenzen zullen minder belangrijk worden

De verbinding tussen landen is bevorderd door de komst van internet. Je kunt nu met iedereen over de hele wereld contact hebben. Wil jij niet graag naar het buitenland verhuizen maar wil je wel voor een buitenlands bedrijf werken? Dan kun je gemakkelijk van uit huis te werk gaan als freelancer. Hier is echter natuurlijk wel een goede kennis van de Engelse taal voor nodig. Als jij op zakelijk niveau Engels kan, kun je goed communiceren met jou opdrachtgevers. 

De kans om in het buitenland te werken wordt vergroot

Hou jij wel van avontuur en zou je dolgraag naar het buitenland willen gaan voor een baan? Dan helpt het zeker als jij de Engelse taal onder de knie hebt. Werkgevers weten dan dat jij je wel red en dat ze jou kunnen inzetten om contact te houden met andere landen of bij mensen die alleen Engels kunnen spreken. 

About the author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.