een incasso advocaat inschakalen

Last van een wanbetaler? Schakel een incasso advocaat in

Ieder bedrijf en/of zelfstandige ondernemer heeft wel eens te maken met een wanbetaler, iemand die gebruikmaakt van een product of dienst zonder daarvoor te betalen. Freelancer Dennis heeft ook last van opdrachtgevers die hun betaling niet nakomen. Wat kunnen ondernemingen en freelancers doen in zo’n situatie? Er zijn drie opties, als u te maken heeft met een wanbetaler dan kunt u een incassobureau, een deurwaarder of een incasso advocaat inschakelen. 

Wat zijn de bevoegdheden van een incasso advocaat?

Wilt u een openstaande factuur laten incasseren? Dan is het belangrijk om te weten wat de bevoegdheden zijn van een incassobureau, een deurwaarder en een incasso advocaat. De bevoegdheden van deze instanties verschillen namelijk. Iedereen kan inschrijven in het handelsregister van KVK als incassobureau. Hierdoor heeft een incassobureau geen speciale rechten en competenties. 

In tegenstelling tot een incassobureau, hebben een deurwaarder en een incasso advocaat wel speciale rechten en competenties. Het voordeel van een incasso advocaat is dat hij een meester in de rechten is en daardoor het juridische proces kan verzorgen. Het inschakelen van een incasso advocaat is verplicht bij een vordering van meer dan 25.000 euro. Tenslotte is het voordeel van een deurwaarder is dat zij beslag mogen leggen op de inboedel van de wanbetaler. Hiervoor moeten zij wel een dagvaarding hebben. 

De neef Advocaten: uw incasso advocaat 

De Neef Advocaten gevestigd in Oud-Beijerland is specialist in incasso recht. De Neef Advocaten merkt dat de betalingsbereidheid van opdrachtgevers ineens fors toeneemt door het inschakelen van een incasso advocaat. De Neef Advocaten onderscheidt zich van andere incasso advocaten doordat ze geen gebruik maken van een volautomatisch softwareprogramma. Bij dit advocatenkantoor heeft u een vast aanspreekpunt en wordt uw dossier persoonlijk behandeld. 

een incasso advocaat inschakalen

Vijf verbeteringen in de incassoprocedure 

Uit een persbericht van de Raad voor de Rechtspraak blijkt dat de incassoprocedure vereenvoudigt en versnelt wordt in 2020. Om dit te realiseren zijn er meerdere verbeteringen doorgevoerd. De eerste optimalisatie gaat over de tijd waarbinnen de uitspraak gedaan moet worden door de rechter bij onbetwiste vorderingen. Vanaf april 2020 wordt ernaar gestreefd dat de uitspraak altijd binnen twee weken wordt gedaan in plaats van zes weken. 

De tweede verbetering moet het uitwisselen van stukken vereenvoudigen. De Rechtspraak start in het eerste kwartaal van 2020 proefproject waarin stukken digitale uitgewisseld mogen worden. Het grote voordeel hiervan is dat het uitwisselen van stukken zo minder tijd kost en daardoor minder geld. 

About the author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.