Rollenkettingen

Alle informatie over rollenkettingen

In dit artikel willen we je alle informatie over rollenkettingen vertellen. Eerst vertellen we je meer over de werking en waar de rollenketting onder valt, daarna het verschil met riemoverbrenging en het voordelen tegenover deze andere manier van aandrijving. Als laatste willen we je een tip meegeven over het kopen van rollenkettingen. Als je dus op zoek bent naar rollenkettingen en hier meer informatie over wilt, lees dan zeker dit artikel door. Het zal je ook zeker helpen met de juiste rollenkettingen kopen. Lees snel verder om alles te leren over de rollenkettingen.

Werking van een rollenketting

Rollenkettingen behoren onder kettingaandrijving. Bij een kettingaandrijving wordt via de aandrijving mechanische energie overgebracht. Dit zie je vooral veel terug bij fietsen, motorfietsen, maar ook machines zoals agrarische en industriële machines. De ketting is hierbij gespannen tussen twee of meer bladen of kettingwielen. Tussen de bladen zit vaak een paar diameter verschil en hierdoor kunnen de bladen in verschillende hoogtes snelheid ronddraaien. De ketting beweegt met de bladen mee en brengt zo energie over.

Bij rollenkettingen zitten de schalmen op de bus geperst en roteren ten opzichte van een pen met een rol eromheen. Deze rol kan vrij roteren en hierdoor wordt de belasting gelijkmatig op de rol verdeeld. De rollenketting zie je vaak terug op fietsen en de rollen zetten energie om zodat je vooruit kan bewegen en de wielen bewegen. Rollenkettingen worden vaker gebruikt omdat de rol ervoor zorgt dat de belasting goed verdeeld wordt en zo niet een bepaald deel overbelast raakt.

Rollenketting

Verschil met riemoverbrenging

Kettingaandrijving is vrijwel het tegenovergestelde van de riemaandrijving. Bij een riemaandrijving worden een of meer riemschijven aangedreven door een of meer schijven die aandrijven. Er zitten voordelen en nadelen aan beide kettingaandrijvingen en riemaandrijvingen. Toch wordt meestal de voorkeur gegeven aan kettingaandrijvingen. Deze hebben namelijk een hoger rendement, hebben een slipvrije overdracht van vermogen, zijn minder gevoelig voor vocht, vuil of hoge temperaturen en hebben minder kracht nodig. Wel moet een kettingaandrijving meer gesmeerd worden en trillen deze meer. Ook zijn deze vaak duurder dan riemaandrijving. Toch zie je kettingaandrijvingen en rollenkettingen vaker terug en geven wij er zelf ook de voorkeur aan. Tegenwoordig zijn er namelijk ook rollenkettingen met automatische smering.

Rollenketting in allerlei soorten en maten online te bestellen

Rollenkettingen zijn vrijwel in elke bouwcentra te koop en natuurlijk zijn ze ook te kopen in fietswinkels. Rollenkettingen zijn ook gemakkelijk online te bestellen. Dan kun je dus rustig een kijkje nemen naar alle soorten en maten en hoef je niet weg van huis. Ook worden ze dan gewoon lekker thuis geleverd. Het online bestellen van rollenkettingen gaat dus heel makkelijk. Je kunt dan ook kiezen tussen verschillende soorten en lengtes zoals verschillende steken en verschillende gewichten. Gewicht wordt gemeten door kilogram en meter te delen. Je zult al snel merken dat de meeste rollenkettingen zijn gemaakt van stevig staal. Hier kun je dus nog lang mee doen en dit is makkelijk te onderhouden. Bestel online de beste rollenkettingen en krijg ze snel thuis geleverd.

About the author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.