Hulp bij het vinden van een huis

Het zoeken naar en aanschaffen van een nieuw huis is een lastige zoektocht. Gelukkig hoef je dit niet alleen te doen. Het is namelijk mogelijk om een aankoopmakelaar in te schakelen die helpt. Een aankoopmakelaar Rotterdam of iemand in de rest van Nederland biedt hulp.

Waarom kiezen voor een aankoopmakelaar?

Zoals gezegd is een aankoopmakelaar een persoon die hulp geeft bij de zoektocht naar een huis. Het is in feite een begeleider. De begeleiding begint bij het vinden van een huis en gaat door tot een huis gekocht is. Zo’n persoon is zeer geschikt, want hij of zij beschikt over sterke connecties binnen de woningmarkt. Door het netwerk ben jij zeer snel op de hoogte van wat er te kopen staat. Een aankoopmakelaar helpt met een selectie maken en gaat, als je wilt, mee op reis naar de bezichtigingen. Daarbij hebben ze ook ervaring met onderhandelingen en kunnen ze dus ook ingezet worden als het perfecte huis gevonden is. Bepaal zelf waarmee je geholpen wilt worden.

Hoeveel kost een aankoopmakelaar?

De prijs verschilt per aankoopmakelaar. Er zijn makelaars die altijd werken met een vast bedrag, maar er zijn ook makelaars die een percentage van het aankoopbedrag willen. Dat wordt ook wel een courtage genoemd. Door een offerte aan te vragen weet je gelijk waar je aan toe bent. Wat handig is om te weten is dat de kosten die een aankoopmakelaar met zich meebrengt niet fiscaal aftrekbaar zijn. Kijk daarnaast niet alleen naar de prijs, maar ook naar het gevoel van een aankoopmakelaar je geeft. Het is natuurlijk de bedoeling dat je een goed gevoel hebt bij de persoon die jou helpt. 

Ontvang een objectieve kijk door een aankoopmakelaar Rotterdam

Wat extra handig is van een aankoopmakelaar is dat je een objectieve kijk krijgt op een huis. Na een bezichtiging kijkt de makelaar naar de bouwtechnische staat van een huis en vraagt bijvoorbeeld naar alle vergunningen. Zij hebben met hun ervaringen en kennis alles in huis om aan jou te vertellen hoe een huis er daadwerkelijk uitziet en weten zo nodig precies wat er nog gevraagd moet worden. Zo krijg je naast een eigen blik ook de blik van een specialist. 

Hulp bij alleen aankoop door aankoopmakelaar Rotterdam

Naast hulp bij het volledige traject is het ook mogelijk om alleen hulp te krijgen bij de aankoop. Je gaat zelf aan de slag met het selecteren van huizen totdat er één droomhuis uitkomt. Hierna schakel je de makelaar in en je krijgt een sterk persoon voor de onderhandelingen terug. Zij zullen door al hun kennis en ervaring gaan onderhandelen. Ze zullen ervoor zorgen dat het droomhuis tegen tegen een zo’n laag mogelijke prijs wordt aangekocht. 

About the author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.