De slangklem werkt als een beschermer

Slangklemmen zijn verkrijgbaar als een soort beschermer. Het zorgt namelijk voor een zeer degelijke verbinding voor slangen, waardoor lekken niet meer voorkomen. Oftewel de klemmen zorgen voor lekvrije verbindingen.

Waarom gebruiken we slangklemmen?

De klemmen voor waterslangen zijn op meerdere manieren toe te passen. Dit komt omdat de meeste klemmen een erg groot klembereik hebben. Daarbij is het ook mogelijk om te variëren in maten en looks. Op deze manier kun je het voor verschillende projecten gebruiken. Het belang van een slangklem is simpel. Het werkt als een beschermer tegen lekken. Dit doet hij doordat slangen steviger te bevestigen. Door dit stevig vastzetten wordt de kans dat het losraken van slangen of lekken mogelijk is een stuk kleiner. Welk type slang jij bezit heeft altijd een klem variant die geschikt is. 

Waarom is lekvrij zo belangrijk?

Iedereen wilt natuurlijk lekken voorkomen, maar waarom is dit zo belangrijk? Wanneer er water vrijkomt is er een grote kans op waterschade. Met een kleine lekkage kan dit meevallen, maar vaak is een klein lek al voldoende om veel waterschade op te leveren. In plaats van het zoeken naar het lek en het herstellen ervan, zul je dit voorkomen met een slangklem. Waterschade kan iemand veel geld kosten. Het kan verzekerd zijn, maar dit zeker niet altijd zo. De investering in klemmen kan jou later dus veel geld besparen, omdat er geen lekken in huis zijn.

Slangklemmen voor allerlei doeleinden

Om een beter beeld te krijgen waarvoor klemmen gebruikt kunnen worden zijn er een aantal voorbeelden. Tuinslangen, wasmachine slangen en vaatwasser slangen zijn de bekendste voorbeelden waar klemmen worden gebruikt om slangen beter te bevestigen en zo lekken te voorkomen. Dit zijn zeker niet de enige doeleinden waar het voor gebruikt wordt. Klemmen kunnen worden bevestigd op allerlei soorten wateruitlaat – of toevoer slangen. Je kunt ze bevestigen door een klem te plaatsen op een plek waar een leiding of slang goed vast moet zitten. Draai een klem niet te te hard aan, maar zorg er wel voor dat de klemmen goed aangedraaid zijn. De slang moet niet geplet worden. 

Het onderhoud is simpel

Na de installatie van de klemmen hoeft er niet meer veel gedaan te worden. Check op regelmatige basis of de klemmen nog op de perfecte plaats zitten en niet zijn verschoven. Is dit wel zo maar zijn is de kwaliteit van een klem nog goed? Dan kan de klem herplaatst worden. Ze hoeven pas vervangen te worden als er roest optreed, verbuigingen zijn of als er sprake is van andere schade. Wanneer je regelmatig de kwaliteit controleert ben je altijd op tijd met het vervangen. Zo voorkom je dat je ondanks de klemmen toch last krijgt van lekkages.

About the author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.