ICT Beheer en de invloed van 5G

Impact van 5G op ICT Beheer

Iedereen die met ICT Beheer werkt, heeft wel al van 5G gehoord. Maar wat is het nou precies? En hoe zou het de ICT van jouw bedrijf beïnvloeden? Dat zijn prangende vragen waar veel ICT managers zich nu al mee bezighouden. Het is nog niet ingevoerd in Nederland, maar dat zal de komende jaren zeker gebeuren. Verwacht wordt dat de introductie veel veranderingen en innovaties met zich mee gaat brengen.

De nieuwste generatie mobiele technologie, 5G, gaat de wereld dus veranderen. Maar niet op de manier die je zou denken. Ondanks de hype over chirurgie op afstand, autonome voertuigen, drones voor bezorging, en andere spraakmakende toepassingen, zal de grootste impact van 5G achter de schermen zijn: in fabrieken, distributiecentra, en in het ICT Beheer. 

Meer ICT Beheer

Deze veelzijdige nieuwe mobiele technologie ondersteunt een snellere doorvoer, lagere latentie, grotere betrouwbaarheid, en een hogere dichtheid van verbindingen. Het wordt gezegd dat het de volgende fase van digitale transformatie is. 5G is goed nieuws voor bedrijven. Het is in feite een kosteneffectieve manier  om veel meer van hun activa betrouwbaar en veilig te monitoren. Hierdoor beschikken managementteams over de gedetailleerde realtime gegevens die ze nodig hebben om tijdiger en beter geïnformeerde beslissingen te nemen.

De grotere connectiviteit tussen verschillende apparaten en gereedschappen maakt nog verder automatisering mogelijk. Verschillende machines en robots kunnen straks dankzij 5G en innovatief ICT Beheer in realtime informatie uitwisselen. Als gevolg hiervan zullen steeds meer autonome machines hun eigen acties optimaliseren, reagerende op data en prikkels uit hun omgeving. 

ICT Beheer en de invloed van 5G

Belangrijkste kenmerken van 5G technologie

Nu wordt het allemaal wat technischer. Dus als je zelf niet in ICT Beheer Utrecht werkt dan kan je misschien beter niet doorlezen. Wil je het wel weten, dan volgen hier de vijf belangrijkste verbeteringen van het 5G netwerk. 

5G zal veel sneller zijn dan netwerken van de vorige generatie. Sommigen zeggen wel 100 keer sneller dan het bestaande 4G. Om specifieker te zijn,  5G maakt snelheden mogelijk tot 10 GB/s. Dit is voldoende om een volledige film in HD kwaliteit in 12 seconden te downloaden. Nu doe je daar meestal een uur over. 

5G is ultra betrouwbaar, wat zoveel wil zeggen dat er geen gesprekken worden verbroken en dat er altijd bereik is. Waar je ook bent op aarde. 

5G heeft een lage latentie. We zullen veel minder vertraging ondervinden wanneer we onze telefoons en andere apparaten gebruiken. Bij 4G netwerken is de latentie doorgaans ongeveer zestig milliseconden. Met 5G moet het 1 milliseconde of minder zijn. Deze waarde zal niet detecteerbaar zijn voor de gebruiker.

5G heeft een veel grotere capaciteit dan we nu gewend zijn. Dat betekent dat de netwerken in staat zullen zijn om veel toepassingen tegelijkertijd aan te kunnen. Denk aan de connectie tussen auto´s en apparaten in en rond het huis. Of aan naadloze virtual reality ervaringen. 5G netwerken beloven flexibel te zijn wat het mogelijk maakt om een ​​fysiek netwerk te verdelen in meerdere virtuele netwerken. 

About the author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.