Wat zijn de voordelen van asset tracking software?

Asset tracking software is absoluut een toegevoegde waarde voor uw bedrijf. Goede asset tracking helpt bij het managen van stakeholders en staat mede daarom in dienst van de organisatie. Maar naast het voldoen aan de eisen en wensen van uw stakeholders heeft goede asset tracking software nog veel meer voordelen die bijdragen aan uw bedrijfsdoelstellingen. Nieuwsgierig geworden? In dit artikel lichten wij alle voordelen kort toe. 

Betere financiële resultaten 

Dit klinkt bijna te mooi om waar te zijn: uw bedrijfswinst verhogen door asset tracking software in te zetten. Toch is het mogelijk. Door gebruik te maken van asset tracking software heeft u onder andere beter inzicht in de draaiuren en gereden kilometers. Mede door dit inzicht en de gebruiksvriendelijke rapportages bent u in staat om onderhoud beter plannen. Hierdoor wordt voorkomen dat bepaalde assets of machines kapot gaan vanwege achterstallig onderhoud en daardoor buiten gebruik zijn. 

Hogere klanttevredenheid 

Voor elke ondernemer zijn financiële resultaten en het verdienen van geld een belangrijk – misschien wel het belangrijkste – aspect. Maar ondernemen moet vooral leuk zijn, en het opbouwen van langdurige klantrelaties draagt hier zeker aan bij. Langdurige klantrelaties gaan vaak hand in hand met tevreden klant. Met asset tracking software is het mogelijk om de klanttevredenheid verder te verbeteren. Met deze software heeft u controle over de planning en positionering van uw werknemers. Dit helpt bij het managen van verwachtingen bij uw opdrachtgevers. 

Beslissingen maken op basis van data en niet langer op het onderbuikgevoel

Veel strategische beslissingen – die invloed hebben op de groei van een organisatie – worden nog altijd genomen op basis van het onderbuikgevoel. Door de inzet van asset tracking software komt er betrouwbare data ter beschikking. Deze data omvat bijvoorbeeld de gehele levenscyclus van assets. Hierdoor kan de data ingezet worden om gebruikt te worden voor strategische beslissingen. Bijvoorbeeld bij de vraag: moeten we nog een asset aanschaffen om onze doelstellingen te realiseren? De data die de software genereert is een mooie aanvulling op de overige beschikbare data. 

asset tracking software

Verbeterde reputatie bij uw stakeholders 

Stakeholders vinden het belangrijk dat er informatie beschikbaar is die kan dienen als controle en bijsturing. Hiermee willen stakeholders de bedrijfsprocessen in de gaten houden en waar nodig optimaliseren. Het handmatig bij elkaar zoeken van deze informatie resulteert in tijdverlies en is foutgevoelig. Handige online rapportages

afkomstig van asset tracking software kunnen deze issues verzachten. Informatie wordt samengesteld met variabelen verkregen van de track en trace module in uw asset.

About the author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.