Welke kast past het best bij mij

Je wilt graag een nieuwe kast, maar je weet niet goed wat voor een type kast het beste past bij jouw interieur. Met alles wat er tegenwoordig te koop is kan het zijn dat je haast door de bomen het bos niet ziet.Gelukkig zijn er veel goedkope kasten te vinden en wij helpen je! 

Moderne kasten

De kenmerken van de moderne meubel zijn uiteraard strak en minimalistisch. Ze zijn dan ook ontworpen met het idee dat de schoonheid van de kast zit in de functionaliteit en het gebruik van geometrische vormen. Dit is een goede oplossing voor wanneer je door het rest van je huis ook een moderne inrichting hebt. Een kleurenthema wat hier goed bij past zijn vrij eenvoudige kleuren als wit of grijs. Je kunt moderne kasten ook goed plaatsen in kleinere ruimtes omdat ze minder bulkig zijn dan traditionele kasten. Verder gaat een moderne kast in vrijwel ieder huis mooi staan aangezien het een vrij neutraal design is.

Rustieke kasten

Dit is een type kast die je tegenwoordig steeds vaker ziet. Rustieke kasten zijn gemaakt van natuurlijke stoffen zoals hout of leer, ze zien er vaak iets ouder uit en je kunt ze dus ook wel vintage noemen. Deze kasten passen goed in een landelijke inrichting, je zou deze stijl ook kunnen omschrijven als boerderijachtig. Deze kasten zijn vaak wat groter en lomper en staan daarom het beste niet in een kleine ruimte. Je kunt hier ideaal dingen als servies in kwijt in de woonkamer, zonder dat je hier constant tegenaan hoeft te kijken. Een mooie rustieke boekenkast is ook een absolute eyecatcher in jouw kamer!

Klassieke kasten

Dit is een kast die zich kenmerkt door mooi houtwerk. Vaak zie je bij dit type kast allerlei verschillende ingewikkelde houtsnijwerken en gedetailleerde ornamenten. Dit gaat dan ook goed samen met een interieur wat meer van dit soort elementen heeft, denk bijvoorbeeld aan een prachtige eiken eettafel. De kleuren van deze kasten zijn vaak warm. Je kunt in een klassieke kast ideaal je prachtige kristallen servies kwijt of bijvoorbeeld een mooi antiek stuk tentoonstellen.

Industriële kasten

Een van de laatste trends op het gebied van interieurs is natuurlijk de industriële stijl. Uiteraard zijn er hier prachtige kasten van te krijgen. Industriële kasten kenmerken zich door het gebruik van metaal, beton en hout. Deze kasten passen dan ook het beste in een interieur met accenten van deze materialen. Eigenlijk kun je vrijwel alles kwijt in een industriële kast aangezien deze niet misstaan in een keuken maar er ook fantastisch mooie slaapkamer inrichtingen te koop zijn.

Welke kast wordt het?

Er zijn dus veel types kast te koop op de huidige markt. Welke het best bij jou past is voor een buitenstaander lastig te zeggen. Na het lezen van deze omschrijvingen van iedere stijl ben je hopelijk wijzer geworden over de mogelijkheden. Veel plezier met het uitzoeken van je nieuwe kast!

About the author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.